GGGG-schema

Vorige Artikel 5 van 6 Volgende
€ 2,50 (inclusief btw)

Het GGGG-model laat zien dat het belangrijk is om je bewust te worden van de invloed van je gedachten op je gevoelens en gedrag. Gedachten kunnen het gedrag op een positieve (helpende) of negatieve (niet-helpende) manier beïnvloeden. Een andere gedachte kan dus leiden tot andere gevoelens wat weer terug te zien is in het gedrag. Vaak heb je helemaal niet door wat je gedachte is, omdat het zo snel gaat. Als je bewust bent van deze gedachten kan je je gedrag beter sturen. Dus: doordat je een bepaalde gedachte hebt bij een bepaalde gebeurtenis, krijg je een bepaald gevoel. Naar aanleiding van dat gevoel, ga je je op een bepaalde manier gedragen. Hier kun je bewust van worden door jezelf af te vragen: wat gebeurde er (gebeurtenis)? Wat ging er door mijn hoofd, wat dacht ik (gedachte)? Wat voelde ik (gevoel)? Wat deed ik (gedrag)? Eventueel kan je nog een extra G toevoegen: wat is het gevolg?

Robo'dotjes heeft een aantal voorbeeld GGGG(G)-schema's die ingezet kunnen worden als voorbeeld. Zie gratis download voor een invulversie die je kunt gebruiken om samen met kinderen in te vullen.

De poster wordt als PDF, in hoge kwaliteit, in A3 formaat geleverd. Kies via het keuzemogelijkheden welke poster je wil.

© 2018 - 2021 Robodotjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel