Ontstaan Robo'dotjes

Vorige Artikel 2 van 5 Volgende

Ik denk dat elke creatieve ondernemer het wel herkent, dé motivatie om je eigen webshop te beginnen: Je wil een ander blij maken met je handgemaakte producten. Dat is ook waar Robo’dotjes uit is ontstaan. De liefde voor creatief bezig zijn met de wens om daarmee een ander blij te kunnen maken. Al jaren was ik creatief bezig en gaf ik anderen eigen gemaakte spullen. Dat maakte de overgang naar een eigen webshop niet klein, want ondanks dat anderen die eigen gemaakte spullen heel leuk vonden zag ik er nog geen bedrijf in. Tot ik na moest denken over mijn master Orthopedagogiek.

In mijn vorige blog vertelde ik al dat het even heeft geduurd voordat ik mijn eigen doel en motivatie kreeg om de master Orthopedagogiek af te ronden. Pas tot ik na moest denken over ‘wat wil ik nou eigenlijk?’ en ‘hoe zie ik mijn toekomst?’ kreeg ik dit voor ogen. Er waren maar een paar richtingen die mij aanspraken, maar één sprong daar met kop en schouders boven uit: de revalidatie.

Waarom revalidatie?

Al van jongs af aan weet ik hoe het is om lichamelijk niet alles te kunnen, waardoor je belemmerd wordt in je dagelijkse leven. Motorische mijlpalen op een andere manier behalen, activiteiten waar je niet aan mee kan doen, dagen vol met pijn, gepest worden etc. Uiteindelijk heeft het me alleen maar gesterkt. Dit doordat ik gelukkig mensen om me heen had, die altijd in mij hebben geloofd en wilden dat ik alles uit mezelf kon halen. Dat is ook precies wat ik andere kinderen mee wil geven. Ik gun het ieder kind met een ziekte of beperking om alles uit zichzelf te halen en zijn/haar mogelijkheden optimaal te benutten. Dat zij zich zo goed mogelijk kunnen handhaven in hun omgeving, plezier kunnen maken en zo zelfstandig als mogelijk kunnen zijn. Het beste uit een kind halen, daar gaat mijn hart naar uit.

Robotjes

Toen ik na het afronden van de master op zoek was naar werk, heeft het wel even geduurd voor ik werk kon vinden. Op dat moment had ik veel tijd voor mijn creatieve kant en is het idee voor Robo’dotjes ontstaan. Het beste uit een kind halen, is iets wat ik niet alleen binnen het werk uit wil dragen. Robo‘dotjes is begonnen vanuit het idee om kinderen en jongeren een positieve boodschap mee te kunnen geven. Om ze te laten voelen dat ze goed zijn zoals ze zijn. Daarom worden deze kaartjes bij ons op het werk gebruikt. Ze worden meegegeven aan het eind van de behandeling, voor een laatste positieve boost.

Maar waarom dan robotjes? Dat is niet voor niks! Robotjes komen vanuit mijn hart. Dat waren de figuren die ik altijd al tekende en waarmee ik hele verhalen uitbeelde. Vooral ook omdat robots niet gezien worden als ‘lief’. Ze lijken door hun hoeken en vierkante vormen hard, maar kunnen door eenvoud toch lieflijk worden afgebeeld. Daarnaast gaan robots steeds een grotere rol spelen in het dagelijks leven en kunnen ze steeds meer. Toch blijven ze zich motorisch onhandig voortbewegen, het gaat niet soepel. Bewegen is voor robots niet vanzelfsprekend. Dit is dan ook de reden achter Robo’dotjes. Zij weten hoe het is dat niet alles vanzelf komt, maar zijn altijd bereid om anderen te helpen.

Robo’dotjes

Zo zijn Robo’dotjes de uitdragers van positiviteit geworden. Zij willen anderen helpen om een beter en positiever gevoel over zichzelf te krijgen. Ondertussen staan er niet alleen maar meer Robo’dotjes op elk kaartje. De teksten die er wel op staan komen vanuit hun hart. Robo’dotjes willen iedereen die het nodig heeft positiviteit mee geven. Laten zien dat het oké is om aan jezelf te denken. Dat je lief moet zijn voor jezelf, maar ook dat je goed bent. Precies zoals je bent.

Liefs

x Annemiek

© 2018 - 2021 Robodotjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel